online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
50 min.
klein gerecht, voorgerecht
Recepten Kipragout

Kipragout

ingredi├źnten

4 kruidnagels

2 laurierblaadjes

4 takjes verse peterselie

2 takjes verse tijm

1 eetlepel dragon

6 peperkorrels

6 jeneverbessen

1 ui

1 kippenbouillontablet

600 gram kipfilets

200 gram champignons

60 gram boter

50 gram bloem

1 eidooier

citroen

50 milliliter kookroom

2 eetlepels platte peterselie


  • 1 Steek kruidnagels in de laurierblaadjes en breng deze met de kruiden, ui, 1 liter water en de bouillontablet aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook zachtjes 25 minuten.
  • 2 Zeef de bouillon en vang het vocht op. Bak de champignons in de boter tot het vocht verdampt is.
  • 3 Roer de bloem erdoor en schenk al roerend in gedeelten 500 ml van de bouillon erbij. Blijf roeren tot een gebonden massa ontstaat. Laat zachtjes 2 minuten koken.
  • 4 Snijd de kipfilet in blokjes, schep erdoor en verwarm.
  • 5 Klop de eidooier los met citroensap en room en verdun dit met enkele lepels warme saus. Schenk het geheel bij de ragout en verwarm zonder te koken.
  • 6 Maak de ragout naar wens dunner met een scheutje bouillon en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 7 Strooi er voor het serveren peterselie over. Serveer in pasteibakjes of op een witte boterham.


voedingswaarde

energie 260 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 27 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier