online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
Recepten Kiprollade met appel en tijm

Kiprollade met appel en tijm

ingrediënten

1 kiprollade

2 eetlepels arachideolie

100 gram boter

1 eetlepel verse tijm

300 milliliter witte wijn

300 milliliter cider

300 milliliter gevogeltefond

300 milliliter kippenbouillon

4 rode appels

100 milliliter kookroom


benodigdheden

braadslede

ovenvaste braadpan

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de rollade in de braadslede. Bestrooi met zout en versgemalen peper en besprenkel met de olie. Leg er 1/3 van de boter, in vlokjes verdeeld, op. Bestrooi met de helft van de tijm. Zet de rollade circa 40 minuten in de oven en bedruip deze om de 10 minuten met het braadvocht.
  • 2 Kook intussen de wijn en fond in een pannetje tot de helft in. Giet de laatste 10 minuten van de oventijd de wijnsaus bij de rollade en leg de appelparten bestrooid met de rest van de tijm erbij.
  • 3 Neem de rollade uit de braadslee en laat rusten onder aluminiumfolie. Schep de appelparten uit het braadvocht en houd ze warm.
  • 4 Giet het braadvocht in een pannetje, verwarm en klop de rest van de boter in blokjes erdoor. Giet de kookroom erbij.
  • 5 Serveer de rollade in plakken gesneden met de saus en de appels. Lekker met gestoofde venkel of rodekool.


voedingswaarde

energie 710 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 39 gram