voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipsalade met mango

Kipsalade met mango

ingrediënten

500 gram kipfilets

1 kippenbouillontablet

2 eetlepels pijnboompitten

2 mango's

150 gram feta

6 gedroogde tomaten op olie

3 eetlepels verse bieslook

3 eetlepels diepvriesbieslook

1 krop andijvie

1 krop friséesla

4 eetlepels olijfolie

1 sjalot

2 eetlepels rode vruchtenazijn

2 eetlepels frambozenazijn

2 eetlepels mayonaise

2 eetlepels zure room

100 milliliter witte wijn

1 theelepel kerriepoeder

1 eetlepel abrikozenjam

1 eetlepel marmelade


  • 1 Los het kippenbouillontablet op in circa 1 liter water en kook hierin de kipfilets in 15-20 minuten gaar. Haal het kipvlees uit de pan en laat het afkoelen.
  • 2 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
  • 4 Meng de kip met mango, feta, gedroogde tomaten en bieslook. Schep de dressing er luchtig door.
  • 5 Schik de salade op een bedje andijvie- of friseesalade en strooi de pijnboompitten erover.

wijnadvies

Droge rosé uit bijvoorbeeld Anjou, de Provence of uit Zuid-Afrika. En serveer deze prettig koel (circa 10ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 40 gram