voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
eenvoudig
35 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Kipsalade met noten en druiven

Kipsalade met noten en druiven

ingrediënten

200 gram rijst

1 liter kippenbouillon

600 gram kipfilets

50 gram walnoten

50 gram pecannoten

3 stengels bleekselderij

250 gram pitloze witte druiven

150 gram gemengde bladsla

150 gram spinazie

150 milliliter yoghurt

1 eetlepel honing

1 eetlepel milde Indiase currypasta

3 eetlepels mayonaise


  • 1 Kook de rijst en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de bouillon en kook hierin de kipfilet in circa 10 minuten zachtjes gaar. Neem de kip uit de pan, laat afkoelen en snijd het vlees in stukjes.
  • 3 Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Rooster de noten in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Meng de rijst, kip, bleekselderij en druiven door elkaar. Schep de dressing er luchtig door.
  • 6 Serveer de salade op de sla en garneer met de geroosterde noten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 30 gram