online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
35 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Kipsalade met noten en druiven

Kipsalade met noten en druiven

ingrediënten

200 gram rijst

1 liter kippenbouillon

600 gram kipfilets

50 gram walnoten

50 gram pecannoten

3 stengels bleekselderij

250 gram pitloze witte druiven

150 gram gemengde bladsla

150 gram spinazie

150 milliliter yoghurt

1 eetlepel honing

1 eetlepel milde Indiase currypasta

3 eetlepels mayonaise


  • 1 Kook de rijst en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de bouillon en kook hierin de kipfilet in circa 10 minuten zachtjes gaar. Neem de kip uit de pan, laat afkoelen en snijd het vlees in stukjes.
  • 3 Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Rooster de noten in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Meng de rijst, kip, bleekselderij en druiven door elkaar. Schep de dressing er luchtig door.
  • 6 Serveer de salade op de sla en garneer met de geroosterde noten.


voedingswaarde

energie 395 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 30 gram