online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipsaté met bleekselderij en gepofte aardappel

Kipsaté met bleekselderij en gepofte aardappel

ingrediënten

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels ketjap manis

theelepel gemberpoeder (djahé)

stukje gemberwortel

snufje cayennepeper

snufje chilipoeder

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels wokolie

500 gram kipfilets

4 aardappels

100 gram pistachenoten

struik bleekselderij

2 sinaasappels

2 eetlepels koriander

250 milliliter Griekse yoghurt

250 milliliter kwark

2 teentjes knoflook

2 eetlepels platte peterselie


benodigdheden

satéprikker

aluminiumfolie

  • 1 Meng het citroensap met de ketjap, gember, cayennepeper en olie.
  • 2 Marineer hierin de kipfilet circa 20 minuten.
  • 3 Week intussen houten satéprikkers in water zodat ze niet verbranden.
  • 4 Prik de aardappels goed in met een vork en leg ze in een cirkel op een bord.
  • 5 Gaar 6-8 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  • 6 Laat de aardappels buiten de magnetron, verpakt in aluminiumfolie, nagaren.
  • 7 Meng de ingrediënten voor de salade.
  • 8 Schep de helft van de dressing door de salade en breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Rijg de repen kipfilet aan de prikkers en rooster de spiesen 3- 4 minuten per kant in een hete koekenpan, grillpan of op de barbecue.
  • 10 Snijd een kant van de aardappels in en verdeel de rest van de dressing erover.
  • 11 Bestrooi de kipsaté met de pistachenoten.
  • 12 Serveer met de aardappels en de bleekselderijsalade.

bereidingstip

Voeg 2 eetlepels melk toe als de dressing voor de salade te dik is.. Vervang de bleekselderij door dunne reepjes knolselderij.


voedingswaarde

energie 445 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 13 gram