online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipsaté met bleekselderij en gepofte aardappel

Kipsaté met bleekselderij en gepofte aardappel

ingrediënten

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels ketjap manis

theelepel gemberpoeder (djahé)

stukje gemberwortel

snufje cayennepeper

snufje chilipoeder

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels wokolie

500 gram kipfilets

4 aardappels

100 gram pistachenoten

struik bleekselderij

2 sinaasappels

2 eetlepels koriander

250 milliliter Griekse yoghurt

250 milliliter kwark

2 teentjes knoflook

2 eetlepels platte peterselie


benodigdheden

satéprikker

aluminiumfolie

  • 1 Meng het citroensap met de ketjap, gember, cayennepeper en olie.
  • 2 Marineer hierin de kipfilet circa 20 minuten.
  • 3 Week intussen houten satéprikkers in water zodat ze niet verbranden.
  • 4 Prik de aardappels goed in met een vork en leg ze in een cirkel op een bord.
  • 5 Gaar 6-8 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  • 6 Laat de aardappels buiten de magnetron, verpakt in aluminiumfolie, nagaren.
  • 7 Meng de ingrediënten voor de salade.
  • 8 Schep de helft van de dressing door de salade en breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Rijg de repen kipfilet aan de prikkers en rooster de spiesen 3- 4 minuten per kant in een hete koekenpan, grillpan of op de barbecue.
  • 10 Snijd een kant van de aardappels in en verdeel de rest van de dressing erover.
  • 11 Bestrooi de kipsaté met de pistachenoten.
  • 12 Serveer met de aardappels en de bleekselderijsalade.

bereidingstip

Voeg 2 eetlepels melk toe als de dressing voor de salade te dik is.. Vervang de bleekselderij door dunne reepjes knolselderij.


voedingswaarde

energie 445 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 13 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier