online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipschnitzel met mosterdrisotto

Kipschnitzel met mosterdrisotto

ingredi├źnten

6 eetlepels olijfolie

25 gram boter

1 ui

400 gram risottorijst

1 liter kippenbouillon

1 liter vleesbouillon

4 kipschnitzels

3 eetlepels mosterd

100 gram oude kaas

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie en de boter en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en bak deze mee met de korrels glanzen.
  • 2 Voeg 1 soeplepel bouillon toe en roer deze door de rijst. Als de bouillon door de rijst is opgenomen voeg je een nieuwe lepel bouillon toe. Herhaal dit in circa 20 minuten tot de rijst gaar en romig is.
  • 3 Bak intussen in 3 eetlepels olijfolie de kipschnitzels in circa 15 minuten rondom bruin en gaar.
  • 4 Roer de rest van de olijfolie, de mosterd en 2 eetlepels kaas door de risotto en laat het met de deksel op de pan circa 3 minuten staan.
  • 5 Bestrooi de risotto met de rest van de kaas en de perselie. Serveer met de kipschnitzels.
  • 6 Lekker met diepvriesgroenten.


voedingswaarde

energie 875 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 96 gram
eiwit 46 gram