voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipschnitzel Milanese

Kipschnitzel Milanese

ingredi├źnten

4 kipfilets

100 gram bloem

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

1 eetlepel olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

400 gram tomatenblokjes

1 theelepel gedroogde tijm

2 eieren

100 gram Parmezaanse kaas

1 theelepel gedroogde oregano


benodigdheden

vershoudfolie

lage ovenschaal

  • 1 Snijd de kipfilets horizontaal door en sla ze plat tussen vershoudfolie. Verwijder de folie en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Verwarm de ovengrill. Haal de kip door de bloem. Verhit de boter en bak hierin de kipschnitzels in circa 3 minuten per kant goudbruin. Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal.
  • 3 Voeg aan het bakvet de olijfolie toe en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 4 Voeg de tomatenblokjes met sap en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus en laat iets inkoken.
  • 5 Meng de eieren met de Parmezaanse kaas en de oregano. Verdeel dit eimengsel over de schnitzels en gratineer ze (niet te dicht) onder de hete ovengrill.
  • 6 Serveer de kipschnitzels met de tomatensaus. Serveer met tagliatelle of spaghetti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 47 gram