online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Kipschnitzel Milanese

Kipschnitzel Milanese

ingredi├źnten

4 kipfilets

100 gram bloem

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

1 eetlepel olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

400 gram tomatenblokjes

1 theelepel gedroogde tijm

2 eieren

100 gram Parmezaanse kaas

1 theelepel gedroogde oregano


benodigdheden

vershoudfolie

lage ovenschaal

  • 1 Snijd de kipfilets horizontaal door en sla ze plat tussen vershoudfolie. Verwijder de folie en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Verwarm de ovengrill. Haal de kip door de bloem. Verhit de boter en bak hierin de kipschnitzels in circa 3 minuten per kant goudbruin. Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal.
  • 3 Voeg aan het bakvet de olijfolie toe en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 4 Voeg de tomatenblokjes met sap en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus en laat iets inkoken.
  • 5 Meng de eieren met de Parmezaanse kaas en de oregano. Verdeel dit eimengsel over de schnitzels en gratineer ze (niet te dicht) onder de hete ovengrill.
  • 6 Serveer de kipschnitzels met de tomatensaus. Serveer met tagliatelle of spaghetti.


voedingswaarde

energie 510 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 47 gram