voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Kipwraps met mais en kaas

Kipwraps met mais en kaas

ingrediënten

4 eetlepels wokolie

4 eetlepels arachideolie

300 gram kipfilets

1 zakje Mexicaanse kruidenmix fajita

500 gram bamigroenten

500 gram oosterse wokgroenten

1 blikje mais

6 tortillawraps

150 gram kruidenroomkaas

100 gram belegen kaas

1 zak tortillachips


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipblokjes rondom lichtbruin.
  • 3 Voeg de kruidenmix en een klein scheutje water (volgens de aanwijzingen op de verpakking) toe en gaar 2-3 minuten.
  • 4 Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de groenten 3-4 minuten.
  • 5 Schep de mais erdoor.
  • 6 Verwarm de wraps afgedekt 20 seconden in de magnetron op 800 Watt of circa 4 minuten in een warme oven zodat ze wat soepeler worden.
  • 7 Bestrijk ze met de roomkaas.
  • 8 Schep de kip en groenten op de wraps, rol op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • 9 Bestrooi met geraspte kaas en zet circa 15 minuten in het midden van de oven tot de wraps krokant zijn en de kaas is gesmolten.
  • 10 Serveer met de tortillachips.
  • 11 Lekker met een tomatensalade.

bereidingstip

Bestrijk de tortilla’s met tacosaus in plaats van kruidenroomkaas.. Ook lekker met tacoschelpen in plaats van tortillawraps.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 985 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 41 gram