online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Kiwi-walnotentaart

Kiwi-walnotentaart

ingrediënten

125 gram bloem

2 eetlepels bloem

75 gram suiker

100 gram walnoten

25 gram walnoten

2 eidooiers

75 gram boter

500 gram mascarpone

1 sinaasappel

3 eetlepels sinaasappelsap

5 kiwi's

5 eetlepels sinaasappelmarmelade


benodigdheden

lage taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Meng 125 gram bloem met de suiker en de fijngemalen walnoten.
  • 2 Voeg de eidooiers, boter en 2 eetlepels ijskoud water toe en kneed met de mixer of met de hand tot een glad deeg.
  • 3 Vet de taartvorm in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de taartvorm ermee.
  • 4 Prik de bodem in met een vork en laat het deeg in de vorm afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 6 Leg een stuk bakpapier op de deegbodem en vul met de blindbakvulling.
  • 7 Bak de deegbodem 14-15 minuten in het midden van de oven.
  • 8 Verwijder de vulling en het bakpapier en bak de bodem nog circa 10 minuten verder. Laat afkoelen.
  • 9 Meng de mascarpone met de sinaasappelrasp en -sap.
  • 10 Verdeel de mascarpone over de taartbodem en leg de plakjes kiwi erop.
  • 11 Verwarm de marmelade en bestrijk de kiwi ermee.
  • 12 Garneer de taart met de overige walnoten.


voedingswaarde

energie 640 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 11 gram