online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Kiwi-walnotentaart

Kiwi-walnotentaart

ingrediënten

125 gram bloem

2 eetlepels bloem

75 gram suiker

100 gram walnoten

25 gram walnoten

2 eidooiers

75 gram boter

500 gram mascarpone

1 sinaasappel

3 eetlepels sinaasappelsap

5 kiwi's

5 eetlepels sinaasappelmarmelade


benodigdheden

lage taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Meng 125 gram bloem met de suiker en de fijngemalen walnoten.
  • 2 Voeg de eidooiers, boter en 2 eetlepels ijskoud water toe en kneed met de mixer of met de hand tot een glad deeg.
  • 3 Vet de taartvorm in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de taartvorm ermee.
  • 4 Prik de bodem in met een vork en laat het deeg in de vorm afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 6 Leg een stuk bakpapier op de deegbodem en vul met de blindbakvulling.
  • 7 Bak de deegbodem 14-15 minuten in het midden van de oven.
  • 8 Verwijder de vulling en het bakpapier en bak de bodem nog circa 10 minuten verder. Laat afkoelen.
  • 9 Meng de mascarpone met de sinaasappelrasp en -sap.
  • 10 Verdeel de mascarpone over de taartbodem en leg de plakjes kiwi erop.
  • 11 Verwarm de marmelade en bestrijk de kiwi ermee.
  • 12 Garneer de taart met de overige walnoten.


voedingswaarde

energie 640 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 11 gram