4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Klassieke lasagne met bechamelsaus

Klassieke lasagne met bechamelsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
125 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

250 gram lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

60 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

800 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter passata
100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

300 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels oregano

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

rasp

  • 1 Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in blokjes. Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui, knoflook, bleekselderij, wortel en 1 tl oregano 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het in 4 min. rul.
  • 2 Bak de tomatenpuree 1 min. mee. Schenk de rode wijn en passata erbij. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel stuk. Kook de gehaktsaus 15-20 min. op een middelmatige stand. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt in een sauspan de boter. Voeg de bloem toe en bak, al roerend, 2 min. op een middelmatige stand. Schenk langzaam, al roerende met een garde, de melk erbij. Verwarm tot een gladde, gebonden saus. Laat nog 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep een laag gehaktsaus in de ovenschaal. Dek af met 3 lasagnebladen. Schep er een laag gehaktsaus en paar lepels bechamelsaus op. Maak zo meer lagen met de rest van de lasagnebladen, gehaktsaus en bechamelsaus. Eindig met lasagnebladen en een laag bechamelsaus.
  • 5 Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de lasagne. Bak de lasagne in de oven in 30 min. lichtbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 836 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st