online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Klassieke uiensoep

Klassieke uiensoep

ingrediënten

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

4 grote uien

1 eetlepel bloem

1 theelepel bruine basterdsuiker

1 liter vleesbouillon

3 kruidnagels

1 laurierblaadje

4 sneeën stokbroden

4 sneeën wit brood

100 gram belegen kaas

100 gram gruyère


benodigdheden

4 ovenvaste soepkommen

  • 1 Verhit de boter en fruit hierin de uienringen, bestrooid met de bloem en basterdsuiker, lichtbruin.
  • 2 Giet de bouillon erbij. Steek de kruidnagels in het laurierblaadje en voeg toe. Laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
  • 3 Rooster intussen de sneetjes brood. Verwarm de ovengrill.
  • 4 Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagels en schep de soep in de kommen. Snijd de sneetjes brood eventueel iets kleiner. Leg het brood op de soep en verdeel de kaas erover.
  • 5 Zet de soep onder de grill tot de kaas smelt en begint te kleuren.

bereidingstip

Besmeer het geroosterde brood met mosterd en verdeel de kaas erover. . Gebruik groentebouillon voor een vegetarische soep.


voedingswaarde

energie 270 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 8 gram