online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, klein gerecht/amuse
Recepten Knapperig gegratineerde mosselen

Knapperig gegratineerde mosselen

ingredi├źnten

1000 gram mosselen

1 laurierblaadje

1 takje tijm

ui

2 teentjes knoflook

1 snee wit brood

2 eetlepels verse peterselie

1 eetlepel verse tijm

20 gram Parmezaanse kaas

1 eetlepel boter


  • 1 Spoel de mosselen grondig en haal de kapotte exemplaren er tussenuit. Laat ze uitlekken en leg ze in een grote pan met de laurier, de tijm, de ui en de knoflook.
  • 2 Laat afgedekt aan de kook komen en stoom de mosselen in circa 10 minuten open. Schep ze even om en laat ze wat afkoelen.
  • 3 Breek steeds de lege schelp af en leg de gevulde schelpen in een ovenschaal.
  • 4 Maal het brood met de kruiden, de kaas en de boter fijn en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • 5 Verwarm de ovengrill voor. Verdeel het broodmengsel over de mosseltjes en laat ze in circa 2 minuten gratineren onder de grill. Blijf erbij, want het kan snel verbranden!

bereidingstip

Lekker met een zelfgemaakte aioli.

wijnadvies

Chardonnay van Danie de Wet, Casa de Campo, Jean Sablenay of Monastier. Ook de Chenin Blanc van Hoop Huis smaakt best.


voedingswaarde

energie 125 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 11 gram