voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Knapperige groenten met mosterd-dressing en zachtgekookt eitje

Knapperige groenten met mosterd-dressing en zachtgekookt eitje

ingrediënten

500 gram gemengde groenten

4 eieren

1 eetlepel grove mosterd

2 eetlepels witte wijnazijn

3 eetlepels olijfolie


  • 1 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Maak de groenten schoon en verdeel ze in gelijke niet te kleine stukken.
  • 2 Kook ze apart van elkaar in circa 3 tot 5 minuten beetgaar. Leg de gekookte groenten een minuut in koud water en laat ze in een vergiet uit lekken. Rangschik ze op borden.
  • 3 Kook de eieren 3½ minuut, laat ze schrikken onder koud water en pel ze direct.
  • 4 Klop van de mosterd, azijn en olie een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet de dressing over de groenten. Snijd de eieren doormidden en verdeel ze over de groenten. Serveer direct.

bereidingstip

Neem voor de groenten harde groenten zoals prei, bospeen, bietjes, bleekselderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 8 gram