online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Knapperige wintergroenten met kokos-notencrunch

Knapperige wintergroenten met kokos-notencrunch

ingrediënten

1 middelgrote winterwortel

1 middelgrote pastinaak

2 eetlepels olie

1 ui

200 gram savooiekolen

200 gram groene kolen

1 middelgrote prei

200 gram shiitakes

2 teentjes knoflook

200 milliliter groentebouillon

1 theelepel maizena

scheutje ketjap

20 gram ongezouten pinda’s

20 gram pistachenoten

20 gram walnoten

40 gram kokosrasp

40 gram kokosschaafsel

1 eetlepel bruine basterdsuiker

chilipepervlokken


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

wok

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Maak eerst de crunch en meng alle noten, kokos en suiker door elkaar. Spreid uit over de bakplaat en bestrooi met zout en (chili)peper. Bak circa 30 minuten in het midden van de oven en schep tussendoor een paar keer om. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 2 Breng een pan met water en zout aan de kook. Blancheer de wortel en pastinaak circa 3 minuten in het kokende water. Giet af en spoel met koud water.
  • 3 Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 4 Voeg alle groenten en de knoflook toe en roerbak circa 5 minuten op middelhoge stand. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • 5 Roer de maizena glad met water en voeg dit al roerend toe aan de bouillon tot de saus licht gebonden is.
  • 6 Breng de groenten op smaak met een scheutje ketjap. Schep in een kom en bestrooi met de notencrunch.
  • 7 Lekker met witte rijst.


voedingswaarde

energie 335 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 9 gram