eenvoudig
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Kniepertjes

Kniepertjes

ingrediënten


30 min
175 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mixer met deeghaken

vershoudfolie

kniepertjesijzer

bakkwastje

  • 1 Smelt in een steelpan op een lage stand de boter en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 2 Klop met de mixer de boter, basterdsuiker, vanillesuiker en een snuf zout glad. Klop het ei erdoor. Voeg als laatste de bloem toe, zet de deeghaken op de mixer en mix tot een glad deeg.
  • 3 Vorm een rol van het deeg, wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
  • 4 Verwarm het kniepertjesijzer. Snijd van het deeg ca. 20 plakjes. Vet het ijzer dun in met boter. Bak een plakje deeg in het warme ijzer in ca. 30 sec. goudgeel en gaar. Herhaal met de andere plakjes. Laat de kniepertjes op een rooster afkoelen en knapperig worden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 87 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst