voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Knödel in champignonsaus

Knödel in champignonsaus

ingrediënten

750 gram kruimige aardappels

2 eetlepels zachte boter

1 ei

250 gram bloem

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 grote ui

250 gram kastanjechampignons

1 eetlepel bloem

200 milliliter rundvleesbouillon

100 milliliter kookroom

1 laurierblaadje

bos platte peterselie


  • 1 Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Giet ze af, laat ze enigszins afkoelen en pel ze.
  • 2 Pureer de aardappelen en vermeng ze met zout en peper naar smaak, de boter, het ei en de bloem tot een soepel deeg.
  • 3 Vorm er een rol van en snijd deze in kleine stukjes. Rol met de hand de stukjes tot een balletje ter grootte van een walnoot, druk ze een beetje plat en leg ze op een schone doek. Dek ze af met een andere doek.
  • 4 Verwarm het bakproduct en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin en zacht.
  • 5 Voeg de champignons toe en roerbak ze op hoog vuur. Voeg de bloem toe en roer even om.
  • 6 Voeg de bouillon, de kookroom en de laurier toe en laat aan de kook komen. Laat de saus circa 10 minuten op lage stand pruttelen.
  • 7 Kook de knödel in een grote pan met water en zout tot ze boven komen drijven. Neem ze uit het water met een schuimspaan en schep ze door de saus. Serveer met gehakte peterselie.

bereidingstip

Lekker met doperwten.

wijnadvies

We blijven in Duitsland en maken een fles Lizard Pinot Grigio open.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 16 gram