online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
70 min.
bijgerecht
Recepten Knolraapjes gevuld met kerrietofu

Knolraapjes gevuld met kerrietofu

ingrediënten

4 grote knolrapen

8 kleine knolrapen

500 milliliter groentebouillon van 1 tablet

2 eetlepels olijfolie

1 sjalot

1 theelepel kerriepoeder

100 gram tofu

20 gram blanke rozijnen

20 gram pijnboompitten

50 gram belegen kaas


  • 1 Snijd van de knolraapjes de onder- en bovenkanten recht af en zet ze in een grote pan. Giet de bouillon erover en breng aan de kook.
  • 2 Kook de knolrapen op lage stand in circa 30 minuten beetgaar. Neem ze uit de bouillon en laat ze enigszins afkoelen.
  • 3 Maak ondertussen de vulling; verwarm de olie en fruit de sjalot op middelhoge stand circa 5 minuten.
  • 4 Voeg de kerriepoeder, de tofu, de rozijnen en de pijnboompitten toe en roerbak nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verwarm de oven op 180°C. Hol de gare rapen uit met behulp van een lepel.
  • 6 Snijd de helft van het vruchtvlees klein en voeg dit toe aan het tofumengsel. Breng goed op smaak.
  • 7 Giet de bouillon in een ovenschaal, zet de koolraapjes erbij en vul ze met het tofumengsel.
  • 8 Bestrooi de vulling met geraspte kaas en bak nog 10 minuten onafgedekt in de oven.

bereidingstip

Het gare vruchtvlees van de rapen dat over is, kunt u bewaren en eventueel net als aardappelen opbakken.. Lekker met notenrijst of gele rijst.

wijnadvies

Vanwege de kerrie is Chardonnay op zijn plek: Monastier, Jean Sablenay of Montalto.


voedingswaarde

energie 200 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 9 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier