online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
70 min.
bijgerecht
Recepten Knolraapjes gevuld met kerrietofu

Knolraapjes gevuld met kerrietofu

ingrediënten

4 grote knolrapen

8 kleine knolrapen

500 milliliter groentebouillon van 1 tablet

2 eetlepels olijfolie

1 sjalot

1 theelepel kerriepoeder

100 gram tofu

20 gram blanke rozijnen

20 gram pijnboompitten

50 gram belegen kaas


  • 1 Snijd van de knolraapjes de onder- en bovenkanten recht af en zet ze in een grote pan. Giet de bouillon erover en breng aan de kook.
  • 2 Kook de knolrapen op lage stand in circa 30 minuten beetgaar. Neem ze uit de bouillon en laat ze enigszins afkoelen.
  • 3 Maak ondertussen de vulling; verwarm de olie en fruit de sjalot op middelhoge stand circa 5 minuten.
  • 4 Voeg de kerriepoeder, de tofu, de rozijnen en de pijnboompitten toe en roerbak nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verwarm de oven op 180°C. Hol de gare rapen uit met behulp van een lepel.
  • 6 Snijd de helft van het vruchtvlees klein en voeg dit toe aan het tofumengsel. Breng goed op smaak.
  • 7 Giet de bouillon in een ovenschaal, zet de koolraapjes erbij en vul ze met het tofumengsel.
  • 8 Bestrooi de vulling met geraspte kaas en bak nog 10 minuten onafgedekt in de oven.

bereidingstip

Het gare vruchtvlees van de rapen dat over is, kunt u bewaren en eventueel net als aardappelen opbakken.. Lekker met notenrijst of gele rijst.

wijnadvies

Vanwege de kerrie is Chardonnay op zijn plek: Monastier, Jean Sablenay of Montalto.


voedingswaarde

energie 200 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 9 gram