voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Knolselderij met amandelkorst en groentenconfetti

Knolselderij met amandelkorst en groentenconfetti

ingrediënten

600 gram knolselderij

6 groene asperges

1 gele paprika

150 gram pompoenen

2 eetlepels bloem

1 ei

100 gram amandelschaafsel

50 gram verse gemengde kruiden

1 theelepel citroenrasp

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel citroensap


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Breng water met zout aan de kook. Snijd de knolselderij in 8 gelijke plakken van maximaal 1 cm dik en kook deze circa 10 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  • 2 Schil de asperges, paprika en pompoen met een dunschiller. Snijd de asperges in dunne plakjes. Snijd de paprika en pompoen in gelijke miniblokjes. Schep de groenten door elkaar.
  • 3 Haal de plakken selderij door de bloem en daarna door het ei. Druk ze aan beide kanten in de amandelen. Dek af en zet even in de koelkast.
  • 4 Meng de kruiden met de citroenrasp. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper.
  • 5 Breng water met zout aan de kook en blancheer de groenteblokjes 1 minuut. Giet af en spoel onder koud water af.
  • 6 Schep de groenten om met wat olijfolie, een paar druppels citroensap, zout en versgemalen peper.
  • 7 Bak de knolselderijplakken om en om goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 11 gram