voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
Recepten Knolselderijsoep met rode ui-crostini

Knolselderijsoep met rode ui-crostini

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels arachideolie

2 teentjes knoflook

1 theelepel paprikapoeder

500 gram knolselderij

150 gram aardappels

700 milliliter groentebouillon van tablet

700 milliliter kruidenbouillon van tablet

100 milliliter kookroom

100 milliliter demi crème fraîche

1 lente-/bosui

2 rode uien

1 theelepel bruine basterdsuiker

75 gram oude kaas

2 bruine pistolets

1 klein bruin stokbrood


  • 1 Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en paprikapoeder. Voeg de knolselderij en aardappel toe en bak deze 2 minuten mee.
  • 2 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met deksel 20 minuten.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Fruit voor de crostini de uiringen in de rest van de olie. Voeg de suiker en 1 eetlepel water toe en stoof 3 minuten.
  • 4 Rooster het brood licht onder de grill. Voeg de room bij de soep en pureer de soep. Schep de bosui erdoor.
  • 5 Verdeel de rode ui en kaas over het brood en gratineer onder de grill. Serveer de soep in kommetjes en leg de crostini erop of ernaast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 12 gram