voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
recepten Knolselderijsoep met rode ui-crostini

Knolselderijsoep met rode ui-crostini

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels arachideolie

2 teentjes knoflook

1 theelepel paprikapoeder

500 gram knolselderij

150 gram aardappels

700 milliliter groentebouillon van tablet

700 milliliter kruidenbouillon van tablet

100 milliliter kookroom

100 milliliter demi crème fraîche

1 lente-/bosui

2 rode uien

1 theelepel bruine basterdsuiker

75 gram oude kaas

2 bruine pistolets

1 klein bruin stokbrood


  • 1 Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en paprikapoeder. Voeg de knolselderij en aardappel toe en bak deze 2 minuten mee.
  • 2 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met deksel 20 minuten.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Fruit voor de crostini de uiringen in de rest van de olie. Voeg de suiker en 1 eetlepel water toe en stoof 3 minuten.
  • 4 Rooster het brood licht onder de grill. Voeg de room bij de soep en pureer de soep. Schep de bosui erdoor.
  • 5 Verdeel de rode ui en kaas over het brood en gratineer onder de grill. Serveer de soep in kommetjes en leg de crostini erop of ernaast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 12 gram