online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Knolselderijsoep met sinaasappel

Knolselderijsoep met sinaasappel

ingredi├źnten

1 knolselderij

4 eetlepels olijfolie

5 sinaasappels

1 ui

2 teentjes knoflook

eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

1 liter groentebouillon

2 eetlepels basilicum

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

200 milliliter kookroom


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Schil de knolselderij. Snijd er een plak van 1 cm af en verdeel deze in smalle reepjes.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak hierin de selderijreepjes 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en leg op keukenpapier.
  • 3 Boen 1 sinaasappel schoon en snijd de schil in smalle reepjes. Bak de reepjes circa 1 minuut in het bakvet van de knolselderij en leg ze bij de selderijreepjes.
  • 4 Snijd de rest van de knolselderij in blokjes.
  • 5 Voeg de overige olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui, knoflook en korianderpoeder 2-3 minuten.
  • 6 Voeg de knolselderijblokjes en bouillon toe en kook zachtjes 10-12 minuten.
  • 7 Schil 2 sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Houd apart.
  • 8 Pers de laatste 2 sinaasappels uit en giet het sap bij de soep.
  • 9 Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • 10 Roer de basilicum en kookroom erdoor.
  • 11 Garneer de soep met de sinaasappelpartjes, selderij- en sinaasappelreepjes.

bereidingstip

Vervang de knolselderij door pastinaak.


voedingswaarde

energie 365 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 8 gram