online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Knolselderijstamppot met mosterdsaus

Knolselderijstamppot met mosterdsaus

ingredi├źnten

750 gram bloemige aardappels

1 kleine knolselderij

1 bosje verse bladselderij

4 eetlepels mosterd

125 milliliter slagroom

1 rookworst


  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Kook in een tweede pan in ongeveer dezelfde tijd de blokjes knolselderij gaar.
  • 2 Giet de aardappels af en laat ze droog stomen. Giet de knolselderij af.
  • 3 Verwarm de room met de mosterd. Maak van de gekookte aardappels met behulp van een stamper puree. Roer de mosterdroom erdoor.
  • 4 Schep de knolselderijblokjes en de bladselderij door de puree. Serveer bij deze stamppot in stukjes gesneden warme rookworst.

wijnadvies

Schenk hierbij een goed gekoelde, lichtvoetige Beaujolais. Heeft u nog een Beaujolais Nouveau van vorig jaar liggen? Dan is dit de laatste mogelijkheid deze nog te schenken.


voedingswaarde

energie 600 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 20 gram