voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Knolselderijstamppot met mosterdsaus

Knolselderijstamppot met mosterdsaus

ingredi├źnten

750 gram bloemige aardappels

1 kleine knolselderij

1 bosje verse bladselderij

4 eetlepels mosterd

125 milliliter slagroom

1 rookworst


  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Kook in een tweede pan in ongeveer dezelfde tijd de blokjes knolselderij gaar.
  • 2 Giet de aardappels af en laat ze droog stomen. Giet de knolselderij af.
  • 3 Verwarm de room met de mosterd. Maak van de gekookte aardappels met behulp van een stamper puree. Roer de mosterdroom erdoor.
  • 4 Schep de knolselderijblokjes en de bladselderij door de puree. Serveer bij deze stamppot in stukjes gesneden warme rookworst.

wijnadvies

Schenk hierbij een goed gekoelde, lichtvoetige Beaujolais. Heeft u nog een Beaujolais Nouveau van vorig jaar liggen? Dan is dit de laatste mogelijkheid deze nog te schenken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 20 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier