4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Knolselderijsteak met makreel en citroenroomsaus

Knolselderijsteak met makreel en citroenroomsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

240 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

fijne rasp

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselderij en snijd in 8 gelijke plakken. Verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de knolselderijsteaks in 25-30 min. zacht en gaar.
  • 2 Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper de sjalotten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
  • 3 Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot zonder te kleuren op middelhoge stand in 3 min. zacht en glazig. Schenk de slagroom en 2 el citroensap erbij en breng aan de kook. Laat op een lage stand iets inkoken. Trek intussen de makreel met 2 vorken uit elkaar.
  • 4 Breng de roomsaus op smaak met zout en peper. Voeg het citroenrasp en kappertjes naar smaak toe. Verdeel de knolselderijsteaks over 4 borden. Schenk de saus erover en verdeel de makreel erover. Serveer met de rijst.

bereidingstip

Serveer met een partje citroen voor een extra frisse touch.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 797 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st