online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Kofta in tomatensaus

Kofta in tomatensaus

ingredi├źnten

400 gram half-om-half gehakt

1 rode ui

1 theelepel gedroogde munt

2 teentjes knoflook

theelepel kaneelpoeder

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

2 eetlepels paneermeel

1 ei

2 eetlepels olijfolie

250 gram gezeefde tomaten

1 handje peterselie


  • 1 Kneed het gehakt met de ui, munt, knoflook, kaneel, komijn, paneermeel en ei. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verdeel het gehaktmengsel in kleine porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in circa 5 minuten rondom goudbruin.
  • 3 Giet de gezeefde tomaten erbij en verwarm afgedekt circa 10 minuten op een lage stand. Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt. Bestrooi de kofta met de peterselie.

bereidingstip

Serveer deze kofta als hoofdgerecht met rijst en een frisse salade.

wijnadvies

Een goed recept voor Chianti van Sensi.


voedingswaarde

energie 340 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 23 gram