online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Kokos-limoengras semifreddo

Kokos-limoengras semifreddo

ingredi├źnten

400 milliliter kokosmelk

2 stengels sereh

75 gram suiker

250 gram mascarpone

50 gram kokosrasp

1 limoen


benodigdheden

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje op een lage stand. Voeg de stengels sereh toe en laat circa 15 minuten pruttelen. Roer de suiker erdoor, neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
  • 2 Verwijder de sereh en giet het kokosmengsel in een keukenmachine. Voeg de mascarpone, 3/4 van de gemalen kokos, limoenrasp en -sap toe. Mix 3 minuten.
  • 3 Bekleed de cakevorm met vershoudfolie en laat wat folie over de rand hangen. Schenk het mengsel in de cakevorm en dek af met folie. Laat circa 4 uur opstijven in de diepvries.
  • 4 Schep bollen van de semifreddo en bestrooi met de overige kokos en wat limoenrasp. Serveer direct.

bereidingstip

Vervang de sereh in dit recept eventueel door stukken schoongeboende citroen- of limoenschil en laat deze meetrekken in de kokosmelk.


voedingswaarde

energie 315 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 4 gram