voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Kokos-pruimenreep met koffie ‘Jamaica’

Kokos-pruimenreep met koffie ‘Jamaica’

ingrediënten

100 gram melkchocolade

100 gram pure chocolade

75 gram roomboter

1 eetlepel honing

2 eetlepels slagroom

2 eetlepels kookroom

100 gram gedroogde pruimen

50 gram walnoten

100 gram lange vingers

4 eetlepels kokosrasp

4 eetlepels rum

500 milliliter sterke koffie

125 milliliter slagroom

nootmuskaat


benodigdheden

vierkante taartvorm

bakpapier

4 glazen

  • 1 Smelt alle chocolade, boter, honing en room au bain-marie.
  • 2 Meng de pruimen, walnoten en lange vingers door het chocolademengsel. Bekleed de vorm met bakpapier en schep het mengsel in de vorm. Bestrooi met 2 eetlepels kokos.
  • 3 Zet minimaal 30 minuten in de koelkast om af te koelen en snijd daarna in repen.
  • 4 Verdeel de rum over 4 stevige glazen en giet de hete koffie erop.
  • 5 Garneer met de slagroom en bestrooi met de rest van de kokos en een vleugje nootmuskaat. Serveer met de kokos-pruimenrepen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 885 kcal
vet 61 gram
verzadigd vet 36 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 10 gram