online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht
Recepten Kokosballetjes

Kokosballetjes

ingredi├źnten

250 gram witte chocolade

100 milliliter kokosroom

50 gram ongezouten pistachenoten

2 eetlepels kokosrasp


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Doe de fijngehakte chocolade in een grote kom. Verwarm de kokosroom tot net onder het kookpunt en giet op de fijngehakte chocolade. Laat circa 5 minuten staan.
  • 2 Roer dan rustig met een garde tot alle chocolade gesmolten is en de chocoladeroom steviger wordt. Laat dit mengsel afkoelen tot koud en zet het dan in de koelkast om verder op te stijven.
  • 3 Hak de pistachenoten fijn en meng met de geraspte kokos op een groot plat bord.
  • 4 Schep steeds een flinke eetlepel van de chocoladeroom en draai er met een koele hand een balletje van. Rol direct door het pistache- kokosmengsel en leg de balletjes op een bord. Bewaar tot het serveren afgedekt met folie in de koelkast.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 9 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier