voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
10 min.
nagerecht
Recepten Kokosijs met banaankaramel

Kokosijs met banaankaramel

ingredi├źnten

250 gram roomijs

200 milliliter kokosmelk

100 gram suiker

1 eetlepel boter

2 bananen

2 eetlepels kokosrasp


  • 1 Laat het ijs een halfuur in de koelkast staan tot het wat zachter is.
  • 2 Roer de kokosmelk gelijkmatig door het ijs en zet het in de vriezer. Laat het ijs minimaal 2 uur vriezen.
  • 3 Verwarm de suiker met de boter tot de suiker gaat karameliseren en goudbruin kleurt.
  • 4 Snijd de bananen in dikke schuine plakken en leg ze voorzichtig in de karamel. Pas op voor spatten, de karamel is gloeiend heet!
  • 5 Zet de warmtebron uit en schud zachtjes met de pan zodat de karamel zich over de bananen verdeelt.
  • 6 Schep het ijs in kommetjes en leg er plakjes warme karamelbanaan bij. Bestrooi met geroosterde kokos.

wijnadvies

Lekker zoet met lekker zoet; Venetio Asti Spumante bijvoorbeeld. Voor het absoluut zoetste einde valt de keuze op Castillo de Las Almenas Moscatel of San Lucar Cream Sherry.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 4 gram