voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
10 min.
nagerecht
recepten Kokosijs met banaankaramel

Kokosijs met banaankaramel

ingredi├źnten

250 gram roomijs

200 milliliter kokosmelk

100 gram suiker

1 eetlepel boter

2 bananen

2 eetlepels kokosrasp


  • 1 Laat het ijs een halfuur in de koelkast staan tot het wat zachter is.
  • 2 Roer de kokosmelk gelijkmatig door het ijs en zet het in de vriezer. Laat het ijs minimaal 2 uur vriezen.
  • 3 Verwarm de suiker met de boter tot de suiker gaat karameliseren en goudbruin kleurt.
  • 4 Snijd de bananen in dikke schuine plakken en leg ze voorzichtig in de karamel. Pas op voor spatten, de karamel is gloeiend heet!
  • 5 Zet de warmtebron uit en schud zachtjes met de pan zodat de karamel zich over de bananen verdeelt.
  • 6 Schep het ijs in kommetjes en leg er plakjes warme karamelbanaan bij. Bestrooi met geroosterde kokos.

wijnadvies

Lekker zoet met lekker zoet; Venetio Asti Spumante bijvoorbeeld. Voor het absoluut zoetste einde valt de keuze op Castillo de Las Almenas Moscatel of San Lucar Cream Sherry.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 4 gram