voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Kokosrijst met bitterkoekjes en abrikozen

Kokosrijst met bitterkoekjes en abrikozen

ingredi├źnten

100 gram gedroogde abrikozen

250 milliliter melk

250 milliliter kokosmelk

100 gram dessertrijst

2 eetlepels witte basterdsuiker

100 gram bitterkoekjes

6 eetlepels abrikozenjam

100 milliliter sinaasappelsap


benodigdheden

4 glazen

  • 1 Wel de abrikozen in warm water. Verwarm de melk met de kokos­melk en kook hierin de dessertrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de suiker erdoor. Snijd de abrikozen in stukjes en meng ze door de rijst.
  • 2 Verdeel de bitterkoekjeskruimels over de glazen. Schep daarop de rijst met abrikozen en strijk glad.
  • 3 Verwarm de abrikozenjam met het sinaas­appelsap en verdeel dit over de rijst. Zet de desserts circa 1 uur in de koelkast.

bereidingstip

Wel de abrikozen in sinaas­appellikeur.. Vervang de abrikozenjam in dit recept door sinaasappelmarmelade.

wijnadvies

Extra lekker in combinatie met een fruitige dessertwijn zoals Castillo de las Almenas Moscatel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 9 gram