voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Kokosrijst met mango en sesam

Kokosrijst met mango en sesam

ingredi├źnten

200 gram dessertrijst

200 gram risottorijst

400 milliliter kokosmelk

2 eetlepels suiker

30 gram kokosrasp

2 eetlepels sesamzaad

1 mango

1 limoen


  • 1 Laat de rijst circa 15 minuten weken in koud water. Spoel de rijst nog even na en giet af.
  • 2 Verhit de kokosmelk met 100 ml water en kook hierin de rijst op een lage stand in circa 20 minuten gaar.
  • 3 Roer de suiker en geraspte kokos erdoor en laat circa 15 minuten afkoelen.
  • 4 Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 5 Snijd het vruchtvlees van de mango langs de pit los en snijd in plakjes.
  • 6 Serveer de mango met een schepje lauwwarme kokosrijst. Besprenkel met wat limoensap en bestrooi met sesamzaad.

wijnadvies

Raboso Rosato Frizzante.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 8 gram