online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Komkommer-dillesoep met forel

Komkommer-dillesoep met forel

ingrediënten

50 gram boter

50 milliliter vloeibaar bakproduct

1 ui

2 komkommers

1 aardappel

1 eetlepel bloem

400 milliliter kippenbouillon

2 eetlepels citroensap

200 milliliter melk

3 eetlepels verse dille

125 milliliter crème fraîche

125 milliliter zure room

2 gerookte forelfilets

1 lente-/bosui


  • 1 Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de komkommer- en aardappelblokjes en de bloem toe en bak 1-2 minuten mee.
  • 2 Giet de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat circa 15 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen.
  • 3 Pureer met het citroensap, de melk en de helft van de dille. Schep de crème fraîche erdoor en zet de soep in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 4 Verdeel de forel over kommen of borden.
  • 5 Roer de bosui door de soep, giet de soep over de forel en bestrooi met de rest van de dille.


voedingswaarde

energie 375 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 22 gram