online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, tussengerecht, klein gerecht/amuse
Recepten Komkommerbakjes met rijstsalade en gerookte forel

Komkommerbakjes met rijstsalade en gerookte forel

ingrediënten

1 komkommer

1 eetlepel olie

citroen

1 rode peper

1 eetlepel verse koriander

4 blaadjes koriander

50 gram rijst

100 gram ananasblokjes

1 lente-/bosui

75 gram gerookte forelfilets


  • 1 Snijd de komkommer in 8 gelijke plakken. Schep de zaadjes van elk plakje een beetje eruit.
  • 2 Klop een dressing van de olie, het limoensap en de -rasp. Roer de rode peper en gehakte koriander erdoor.
  • 3 Schep de dressing door de rijst en meng de ananas en bosui erdoor.
  • 4 Schep de rijstsalade in de holtes van de komkommer.
  • 5 Leg er een stukje forel op en garneer met een blaadje koriander.

wijnadvies

Sauvignon blanc, zoals Jean Sablenay en Ana, combineert goed met groente. Ook Lizard Riesling bevindt zich in de vegahoek, evenals droge rosé van Sensas of de Huiswijn. Wat rood betreft is merlot de ware: Jean Sablenay, Cavendrim of House of Mandela.


voedingswaarde

energie 45 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 3 gram