voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch
recepten Komkommersoep met bosui

Komkommersoep met bosui

ingredi├źnten

1 citroen

2 eetlepels olijfolie

5 lente-/bosuitjes

1 liter kippenbouillon

1 grote komkommer

300 gram spinazie

300 milliliter Bulgaarse yoghurt

300 milliliter volle yoghurt

1 eetlepel verse dille


  • 1 Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin het lichte deel van de bosui. Voeg de bouillon toe en kook zachtjes 2 minuten.
  • 3 Zet 2 eetlepels komkommerblokjes apart en voeg de rest met de spinazie, het citroenrasp en het -sap bij de soep. Kook 5 minuten. Pureer de soep.
  • 4 Roer de yoghurt, de dille, zout, peper, de rest van de komkommerblokjes en het loof van de bosui door de soep en zet deze 1 uur in de koelkast. Serveer de soep koud.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 7 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier