voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch
Recepten Komkommersoep met bosui

Komkommersoep met bosui

ingredi├źnten

1 citroen

2 eetlepels olijfolie

5 lente-/bosuitjes

1 liter kippenbouillon

1 grote komkommer

300 gram spinazie

300 milliliter Bulgaarse yoghurt

300 milliliter volle yoghurt

1 eetlepel verse dille


  • 1 Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin het lichte deel van de bosui. Voeg de bouillon toe en kook zachtjes 2 minuten.
  • 3 Zet 2 eetlepels komkommerblokjes apart en voeg de rest met de spinazie, het citroenrasp en het -sap bij de soep. Kook 5 minuten. Pureer de soep.
  • 4 Roer de yoghurt, de dille, zout, peper, de rest van de komkommerblokjes en het loof van de bosui door de soep en zet deze 1 uur in de koelkast. Serveer de soep koud.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 7 gram