online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Komkommersoep met gerookte kip en meloen

Komkommersoep met gerookte kip en meloen

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels arachideolie

2 sjalotjes

1 komkommer

800 milliliter kippenbouillon

2 eetlepels verse basilicum

200 milliliter kookroom

100 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)

galiameloen

1 kleine cantaloupemeloen


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de komkommer toe en bak deze 3 minuten mee. .
  • 2 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten. Voeg 1 eetlepel basilicum toe.
  • 3 Pureer de soep en laat deze minimaal 2 uur afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren).
  • 4 Roer de room en de rest van het basilicum, met zout en peper door de soep en schep de kip en meloen erdoor.

bereidingstip

Je kunt ook met een meloensteker bolletjes van de meloen snijden.

wijnadvies

Als je per se een flesje bij de soep wilt openmaken, neem dan Bellevue Rougier Blanc of Pinot Blanc van Arthur Metz.


voedingswaarde

energie 235 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 8 gram