voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
10 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Komkommersoep met kokos

Komkommersoep met kokos

ingredi├źnten

2 komkommers

2 lente-/bosuitjes

2 takjes verse munt

2 eetlepels Griekse yoghurt

5 eetlepels kokosmelk

limoen

1 teentje knoflook


  • 1 Snijd de komkommers overlangs doormidden en verwijder de zaadjes met een lepeltje.
  • 2 Houd een halve komkommer achter en snijd de rest in kleine blokjes. Doe deze met de bosui, munt (alleen de blaadjes), yoghurt, kokosmelk, limoensap en knoflook in de blender en maal helemaal fijn. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
  • 3 Breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat in de koelkast helemaal koud worden.
  • 4 Schaaf de halve komkommer in dunne linten en serveer deze op de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 65 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 2 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier