voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Komkommersoep met zalm en avocado

Komkommersoep met zalm en avocado

ingredi├źnten

2 komkommers

1 avocado

1 eetlepel olijfolie

2 teentjes knoflook

1 sjalot

1 tomaat

1 eetlepel citroensap

100 milliliter groentebouillon

100 milliliter magere yoghurt

cayennepeper

paprikapoeder

200 gram gerookte zalm

2 eetlepels dille

2 eetlepels platte peterselie

4 soepstengels


  • 1 Schil de komkommers, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Halveer de avocado, wip het vruchtvlees uit de schil en snijd in stukken.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en sjalot. Voeg de tomaat en tweederde van de komkommerblokjes, de avocado, het citroensap, de bouillon, yoghurt en een snufje cayennepeper toe en verwarm zonder te koken.
  • 3 Pureer de soep in een blender of keukenmachine. Snijd de helft van de zalm in smalle reepjes en snijd de rest van de zalm in brede repen.
  • 4 Je kunt deze soep zowel warm als koud serveren. Zet voor koude soep afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast. Serveer de soep in glaasjes.
  • 5 Verdeel de rest van de komkommer, de smalle zalmreepjes en 1 eetlepel dille erover. Wikkel de brede zalmrepen om de soepstengels en bestrooi met de rest van de dille. Serveer bij de soep.

bereidingstip

Voeg in in dit recept plaats van de tomaat 1 stengel bleekselderij, in dunne boogjes, toe. . Vervang bij een koude komkommersoep de avocado door 1 groene appel, in stukjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 14 gram