voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kool met geroosterd spek en blauwe kaas

Kool met geroosterd spek en blauwe kaas

ingredi├źnten

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

600 gram savooiekolen

600 gram groene kolen

100 milliliter rundvleesbouillon

250 gram ontbijtspek

150 gram blauwe kazen

125 gram pitloze rode druiven


  • 1 Verhit de olie en roerbak hierin de koolrepen. Voeg zout, peper en bouillon toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  • 2 Rooster de plakjes ontbijtspek krokant in een droge hete koekenpan.
  • 3 Schep de kaas en druiven door de kool. Serveer de koolschotel met het ontbijtspek erop. Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.

wijnadvies

Een aanrader met rood van de shirazdruif. Denk aan de Spaanse Columbus, aan biologische Eco Balance uit Chili of Monastier uit het Franse zuiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 13 gram