online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Koolrabi-knolselderijschotel met spek en kaas

Koolrabi-knolselderijschotel met spek en kaas

ingrediënten

500 gram koolrabi's

500 gram knolselderij

150 gram ontbijtspek

125 gram demi crème fraîche

200 kookroom

2 teentjes knoflook

2 theelepels kerriepoeder

100 gram belegen kaas


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de koolrabi- en knolselderijplakken in water met zout in 7-9 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet en dep ze droog.
  • 2 Rooster intussen het ontbijtspek in een droge hete koekenpan knapperig.
  • 3 Roer de crème fraîche, de room, de knoflook, het kerriepoeder en zout en peper door elkaar.
  • 4 Leg de koolrabiplakken in een laag op de bodem van de schaal. Giet de helft van de room erover, strooi de helft van de geraspte kaas erop en leg de spekplakjes erop.
  • 5 Verdeel de knolselderijplakken over het spek, giet de rest van de room erover en strooi de rest van de kaas erop.
  • 6 Zet het gerecht 25-30 minuten in het midden van de oven tot het gaar en goudbruin is.

bereidingstip

Lekker met gekookte aardappelen of rösti.


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 19 gram