online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kooltaart met gehakt

Kooltaart met gehakt

ingrediënten

500 gram savooiekolen

1 eetlepel olie

1 ui

2 eetlepels kerriepoeder

2 sneeën wit brood

1 ei

500 gram rundergehakt

1 appel

25 gram blanke rozijnen


benodigdheden

taartvorm

aluminiumfolie

  • 1 Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de harde kern uit de koolbladeren maar laat de bladeren wel heel. Kook de koolbladeren 2 minuten en spoel ze af onder koud water. Laat uitlekken en bewaar de bladeren op een koele plaats tot later gebruik.
  • 2 Verhit de olie en fruit de ui met de kerrie. Laat de boterhammen circa 10 minuten weken in een paar eetlepels water, melk of witte wijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Knijp het brood uit en kneed het samen met de ui en het ei door het gehakt. Maal er wat zout en peper over en kneed de appel en rozijnen erdoor.
  • 4 Bekleed de taartvorm met de helft van de koolbladeren en laat ze boven de taartvorm uitsteken. Schep het gehaktmengsel hierin en druk het goed aan in de kool.
  • 5 Bekleed het gehakt met de rest van de koolbladeren en duw de randen stevig naar binnen zodat een geheel gesloten vorm ontstaat. Giet een paar eetlepels water over de kool en dek het geheel af met aluminiumfolie.
  • 6 Bak de taart in de oven in circa 40 minuten gaar. Giet wat vocht uit de vorm, keer de taart om en snijd in punten.


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 30 gram