online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Koolvis in bladerdeeg met wortel-sjalottencompote

Koolvis in bladerdeeg met wortel-sjalottencompote

ingrediënten

500 gram aardappels

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

600 gram diepvrieskoolvisfilets

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

1 citroen

1 ei

4 eetlepels arachideolie

4 eetlepels zonnebloemolie

500 gram wortels

4 sjalotjes

1 grote ui

2 eetlepels honing


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelplakjes met zout 5 minuten, giet ze af en laat goed uitlekken.
  • 2 Leg op 4 plakken bladerdeeg de drooggedepte visfilet bestrooid met zout, peper en de kruiden.
  • 3 Verdeel daarover de citroen. Dek af met de andere plakken bladerdeeg, druk de lucht er iets uit en plet de deegranden met een vork op elkaar.
  • 4 Bestrijk de pakketjes met ei en bak ze 15 minuten in de oven. Zet de ovenstand op 150°C en bak nog 5 minuten.
  • 5 Bak intussen de aardappelplakken in de helft van de olie. Verhit de rest van de olie en stoof hierin de wortel en sjalotten 7 minuten.
  • 6 Schep zout, peper en honing erdoor. Serveer de gebakken aardappelen met de wortel-sjalottencompote bij de vispakketjes.


voedingswaarde

energie 695 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 34 gram