online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Koolvis in bladerdeeg met wortel-sjalottencompote

Koolvis in bladerdeeg met wortel-sjalottencompote

ingrediënten

500 gram aardappels

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

600 gram diepvrieskoolvisfilets

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

1 citroen

1 ei

4 eetlepels arachideolie

4 eetlepels zonnebloemolie

500 gram wortels

4 sjalotjes

1 grote ui

2 eetlepels honing


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelplakjes met zout 5 minuten, giet ze af en laat goed uitlekken.
  • 2 Leg op 4 plakken bladerdeeg de drooggedepte visfilet bestrooid met zout, peper en de kruiden.
  • 3 Verdeel daarover de citroen. Dek af met de andere plakken bladerdeeg, druk de lucht er iets uit en plet de deegranden met een vork op elkaar.
  • 4 Bestrijk de pakketjes met ei en bak ze 15 minuten in de oven. Zet de ovenstand op 150°C en bak nog 5 minuten.
  • 5 Bak intussen de aardappelplakken in de helft van de olie. Verhit de rest van de olie en stoof hierin de wortel en sjalotten 7 minuten.
  • 6 Schep zout, peper en honing erdoor. Serveer de gebakken aardappelen met de wortel-sjalottencompote bij de vispakketjes.


voedingswaarde

energie 695 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 34 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier