voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Koolvis met sinaasappel en rozijnen

Koolvis met sinaasappel en rozijnen

ingredi├źnten

1 kilogram aardappel

2 sinaasappels

1 ui

5 eetlepels olijfolie

3 eetlepels blanke rozijnen

1 eetlepel scherpe mosterd

1 eetlepel bloem

1 theelepel gedroogde rozemarijn

600 gram diepvrieskoolvisfilets

450 gram diepvriesdoperwten

2 lente-/bosuitjes


  • 1 Kook de aardappels gaar in water met wat zout. Rasp de schil van 1 sinaasappel eraf en pers beide vruchten uit.
  • 2 Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie. Schep de rozijnen en sinaasappelrasp erdoor en roer dan de sinaasappelsap en mosterd erdoor tot een gladde saus. Warm nog een minuut door.
  • 3 Vermeng de bloem met de rozemarijn. Verdeel de vis in 4 porties. Bestrooi ze met zout en peper en haal ze door het bloemmengsel.
  • 4 Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis om en om bruin.
  • 5 Kook intussen de doperwten een minuut en giet ze af. Giet de aardappels af en stamp ze met de rest van de olijfolie, zout, peper, lente-ui en doperwten tot een grove puree.
  • 6 Serveer de vis met de puree en een flinke lepel van de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 36 gram