online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Koolviscurry

Koolviscurry

ingredi├źnten

600 gram diepvrieskoolvisfilets

2 eetlepels citroensap

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

6 lente-/bosuitjes

2 teentjes knoflook

1 eetlepel Indiase currypasta

400 gram gepelde tomaten

1 groene paprika

1 rode paprika

300 milliliter visbouillon van 1 tablet


  • 1 Snijd de visfilet in gelijke stukken en besprenkel met citroensap.
  • 2 Verhit de olie in een hapjes- of stoofpan en bak hierin het wit van de bosui met de knoflook. Meng de currypasta erdoor.
  • 3 Voeg de tomaten met sap, paprikareepjes en visbouillon toe en breng aan de kook. Leg de stukken vis erin en laat ze zachtjes tegen de kook aan circa 6 minuten garen.
  • 4 Schep de helft van het groen van de bosui erdoor. Serveer de curry, bestrooid met de rest van de bosui, in warme diepe borden of kommen.
  • 5 Lekker met rijst of grof bruinbrood.


voedingswaarde

energie 240 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 27 gram