voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Koolviscurry

Koolviscurry

ingredi├źnten

600 gram diepvrieskoolvisfilets

2 eetlepels citroensap

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

6 lente-/bosuitjes

2 teentjes knoflook

1 eetlepel Indiase currypasta

400 gram gepelde tomaten

1 groene paprika

1 rode paprika

300 milliliter visbouillon van 1 tablet


  • 1 Snijd de visfilet in gelijke stukken en besprenkel met citroensap.
  • 2 Verhit de olie in een hapjes- of stoofpan en bak hierin het wit van de bosui met de knoflook. Meng de currypasta erdoor.
  • 3 Voeg de tomaten met sap, paprikareepjes en visbouillon toe en breng aan de kook. Leg de stukken vis erin en laat ze zachtjes tegen de kook aan circa 6 minuten garen.
  • 4 Schep de helft van het groen van de bosui erdoor. Serveer de curry, bestrooid met de rest van de bosui, in warme diepe borden of kommen.
  • 5 Lekker met rijst of grof bruinbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 27 gram