online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Koreaanse bibimbap

Koreaanse bibimbap

ingrediënten

300 gram rijst

arachideolie

zonnebloemolie

1 ui

4 teentjes knoflook

1 rode peper

500 gram rundergehakt

6 eetlepels sojasaus

1 eetlepel honing

1 courgette

2 lente-/bosuitjes

150 gram taugé

2 eetlepels sesamolie

150 gram shiitakes

150 gram oesterzwammen

600 gram spinazie

2 eetlepels sesamzaad

4 eieren

1 winterwortel

4 eetlepels witte wijnazijn

2 eetlepels sesamolie

2 eetlepels honing

2 theelepels sambal oelek


  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC. Kook de rijst. Verhit een scheutje olie en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de rode peper.
  • 2 Schep het gehakt erdoor en bak dit rul. Voeg 2 eetlepels sojasaus en de honing toe. Houd even warm in de oven.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de rest van de knoflook en courgette met 2 eetlepels sojasaus 2-3 minuten. Schep de courgette uit de pan en houd even warm.
  • 4 Bak in de wok de bosui circa 2 minuten. Schep de taugé en 1 eetlepel sesamolie erdoor en bak 1 minuut. Schep uit de pan en houd warm.
  • 5 Bak in de wok de paddenstoelen 2-3 minuten en schep de rest van de sojasaus erdoor. Houd warm.
  • 6 Wok de spinazie tot deze geslonken is en schep de rest van de sesamolie en de sesamzaadjes erdoorheen.
  • 7 Bak de eieren als spiegelei. Meng de ingrediënten voor de saus.
  • 8 Verdeel de rijst over kommen of diepe borden. Leg het ei in het midden met daaromheen in aparte groepjes alle andere gerechtjes. Serveer de saus er apart bij.


voedingswaarde

energie 930 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 47 gram