voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Koreaanse kabeljauwcurry

Koreaanse kabeljauwcurry

ingredi├źnten

750 gram kabeljauwfilets

3 eetlepels citroensap

2 bosjes radijsjes

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

2 sjalotjes

1 ui

4 teentjes knoflook

50 milliliter sojasaus

150 milliliter visbouillon

1 rode peper

1 groene peper

2 eetlepels gembersnippers op siroop

3 lente-/bosuitjes


  • 1 Besprenkel de kabeljauw met het citroensap en bestrooi met zout. Haal het loof van de radijs en houd apart. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de vis circa 2 minuten. Schep uit de pan. Fruit de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten in het bakvet.
  • 3 Voeg de sojasaus, bouillon, rode peper, gembersnippers en radijs toe. Verwarm en stoof zachtjes 3-4 minuten.
  • 4 Voeg de vis en de bosui toe en warm deze even mee. Bestrooi de curry met een beetje van het gehakte radijsblad.
  • 5 Lekker met puntjes pitabrood.

bereidingstip

Serveer bij dit recept extra groente zoals doperwten, tuinbonen of broccoli. . Vervang de kabeljauw door zalmfilet. . Voeg mangochutney toe in plaats van gembersnippers.

wijnadvies

Hardy’s Chardonnay sluit mooi aan bij het sappige van de vis en het zoete van de gember in dit recept. En weet ook wel raad met de peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 36 gram