online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
60 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Koreaanse mandu met bosvruchten

Koreaanse mandu met bosvruchten

ingrediënten

145 gram bloem

400 gram gemengde bosvruchten

100 gram poedersuiker

3 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel munt

300 milliliter roomijs


benodigheden

uitsteekvormpje

vershoudfolie

  • 1 Kneed het deeg tot het elastisch wordt en rol het zeer dun uit. Steek er rondjes van circa 7 cm Ø uit.
  • 2 Bestrooi de deegrondjes met een beetje bloem en dek af met vershoudfolie. Meng voor de vulling de bosvruchten met de poedersuiker en de rest van de bloem. Laat 5 minuten rusten.
  • 3 Vul de deeglapjes met 1 eetlepel vulling en vouw ze goed dicht. Zorg ervoor dat er geen lucht in de dumplings zit.
  • 4 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de dumplings met een deksel op de pan zodat ze tegelijkertijd bakken en stomen.
  • 5 Serveer de mandu met de gebakken kant naar boven en bestrooi met de munt. Leg een bolletje ijs erbij.


voedingswaarde

energie 490 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 8 gram