online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Koreaanse zalmburger

Koreaanse zalmburger

ingrediënten

4 zalmfilets

1 ei

3 eetlepels bloem

limoensap

1 stengel citroengras

1 rode peper

1 groene peper

1 eetlepel olie

4 bruine bollen

4 meergranenbollen

komkommer

2 bospenen

2 lente-/bosuitjes

6 eetlepels zure room


benodigdheden

grillpan

  • 1 Verwijder het stugge deel van de stengel citroengras en snijd de zachte binnenkant ragfijn.
  • 2 Breng de fijngemalen zalmfilet op smaak met limoensap en meng er de sereh(citroengras), fijngehakte groene (of rode) peper, het ei, bloem en zout naar smaak door.
  • 3 Vorm er vier burgers van en laat ze even opstijven in de koelkast. Bestrijk ze dun met olie. Grill ze kort om en om (6-8 minuten).
  • 4 Meng de zure room met limoensap naar smaak. Beleg de bollen met plakjes komkommer, geraspte wortel en lente-/bosui. Leg de burgers erop en serveer direct met de zure limoenroom.

bereidingstip

Je kunt de burgers ook bereiden in de koekenpan, op de barbecue of in de oven. Koekenpan: gebruik boter, olie of een combinatie daarvan. Bak de burgers aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen. Barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. Of in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.


voedingswaarde

energie 470 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 30 gram