online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Koreaanse zalmburger

Koreaanse zalmburger

ingrediënten

4 zalmfilets

1 ei

3 eetlepels bloem

limoensap

1 stengel citroengras

1 rode peper

1 groene peper

1 eetlepel olie

4 bruine bollen

4 meergranenbollen

komkommer

2 bospenen

2 lente-/bosuitjes

6 eetlepels zure room


benodigdheden

grillpan

  • 1 Verwijder het stugge deel van de stengel citroengras en snijd de zachte binnenkant ragfijn.
  • 2 Breng de fijngemalen zalmfilet op smaak met limoensap en meng er de sereh(citroengras), fijngehakte groene (of rode) peper, het ei, bloem en zout naar smaak door.
  • 3 Vorm er vier burgers van en laat ze even opstijven in de koelkast. Bestrijk ze dun met olie. Grill ze kort om en om (6-8 minuten).
  • 4 Meng de zure room met limoensap naar smaak. Beleg de bollen met plakjes komkommer, geraspte wortel en lente-/bosui. Leg de burgers erop en serveer direct met de zure limoenroom.

bereidingstip

Je kunt de burgers ook bereiden in de koekenpan, op de barbecue of in de oven. Koekenpan: gebruik boter, olie of een combinatie daarvan. Bak de burgers aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen. Barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. Of in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.


voedingswaarde

energie 470 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 30 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier