online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Krieltjes met rucolasalade en oude kaas

Krieltjes met rucolasalade en oude kaas

ingrediënten

500 gram krieltjes met schil

1 eetlepels olijfolie

125 gram rucola

200 gram oude kaas

1 eetlepel pijnboompitten

2 eieren

200 gram cherry-/kerstomaatjes

1 eetlepel bieslook

lente-/bosui

1 eetlepel dijonmosterd

1 eetlepel honing

2 eetlepels citroensap

4 eetlepels olijfolie


  • 1 Kook de krieltjes 10-12 minuten. Giet ze af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Bak de krieltjes 4-5 minuten in een scheutje olijfolie.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de rucola over een schaal of borden. Verdeel de kaasblokjes en de krieltjes erover.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de rucola. Besprenkel met de dressing.
  • 4 Garneer de salade met ei, tomaat en bieslook. Maal er peper over en bestrooi de krieltjes met rucolasalade en oude kaas eventueel met een beetje zout.

bereidingstip

Voeg een beetje gehakte rozemarijn toe aan de krieltjes. . Vervang in dit recept de pijnboompitten door pittenmix.


voedingswaarde

energie 1080 kcal
vet 75 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 40 gram