voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Krieltjessalade met gerookte makreel

Krieltjessalade met gerookte makreel

ingredi├źnten

750 gram krieltjes met schil

1 ui

5 eetlepels olijfolie

100 gram bacon

100 gram magere spekreepjes

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels rodewijnazijn

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel mosterd

2 gerookte makrelen

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Kook de krieltjes beetgaar in water met zout. Fruit intussen de ui in 2 eetlepels olijfolie en schep de bacon- of spekreepjes erdoor. Bak ze even mee.
  • 2 Meng de ui en bacon met de rest van de olijfolie, citroensap, tijm, paprikapoeder en mosterd tot een dressing.
  • 3 Verwijder het vel van de makrelen en pluk het visvlees van de graten.
  • 4 Giet de krieltjes af. Schep de dressing door de warme krieltjes.
  • 5 Serveer de krieltjes met de makreel erop en bestrooi met de peterselie.
  • 6 Lekker met komkommer en tomaat.

bereidingstip

In plaats van makreel is tonijn ook blik ook lekker


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 32 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier