voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Krieltjessalade met gerookte makreel

Krieltjessalade met gerookte makreel

ingredi├źnten

750 gram krieltjes met schil

1 ui

5 eetlepels olijfolie

100 gram bacon

100 gram magere spekreepjes

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels rodewijnazijn

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel mosterd

2 gerookte makrelen

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Kook de krieltjes beetgaar in water met zout. Fruit intussen de ui in 2 eetlepels olijfolie en schep de bacon- of spekreepjes erdoor. Bak ze even mee.
  • 2 Meng de ui en bacon met de rest van de olijfolie, citroensap, tijm, paprikapoeder en mosterd tot een dressing.
  • 3 Verwijder het vel van de makrelen en pluk het visvlees van de graten.
  • 4 Giet de krieltjes af. Schep de dressing door de warme krieltjes.
  • 5 Serveer de krieltjes met de makreel erop en bestrooi met de peterselie.
  • 6 Lekker met komkommer en tomaat.

bereidingstip

In plaats van makreel is tonijn ook blik ook lekker


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 32 gram