4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Krieltjessalade met haring en kappertjesdressing

Krieltjessalade met haring en kappertjesdressing

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes
2 zoute haringen
1 bosje bieslook
1 bosje krulpeterselie
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wittewijnazijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel kappertjes
600 gram krieltjes

benodigdheden

staafmixer

  • 1 Kook de krieltjes in circa 8 minuten (afhankelijk van het formaat) beetgaar in water met zout. Giet af, laat uitstomen en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Pureer de kappertjes met de mosterd, azijn en olie tot een gladde dressing. Schep samen met alle kruiden en de haring door de krieltjes. Bestrooi met de bosui en serveer direct. Lekker met geroosterd brood en geraspte bietjes met balsamicoazijn.

bereidingstip

Deze krieltjessalade smaak ook heerlijk met stukjes zure haring uit een pot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 18 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier