voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
1 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Krieltjessalade met zalm en ei

Krieltjessalade met zalm en ei

ingrediënten

200 gram krieltjes met schil

2 eieren

2 eetlepels walnoten

1 handje rucola

75 gram gerookte zalm

1 sjalot

10 zwarte olijven

2 eetlepels yoghurtmayonaise

1 eetlepel witte balsamicoazijn

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel dille


  • 1 Kook de krieltjes in water met zout in 15-17 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de eieren toe. Giet de krieltjes en eieren af en spoel onder koud water.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Pel de eieren en snijd ze in partjes. Halveer eventuele grote krieltjes.
  • 4 Schep de krieltjes, eieren, rucola, zalm, sjalot, olijven, de helft van de walnoten en de dressing door elkaar. Bestrooi de salade met de rest van de walnoten.

bereidingstip

Vervang de zalm door geroosterde reepjes rauwe ham. Rooster in een droge, hete koekenpan of 1-2 minuten in de magnetron op 800 Watt.. Neem bosui in plaats van het sjalotje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 39 gram