online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
Recepten Krieltjestaartje met pistache en tomaat

Krieltjestaartje met pistache en tomaat

ingrediënten

3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

1 eetlepel Italiaanse kruiden

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

50 gram pistachenoten

100 gram gedroogde tomaten op olie

500 gram krieltjes

5 plakjes bladerdeeg


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

bakpapier

1 bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Bekleed de taartvormpjes met bakpapier.
  • 3 Meng de basterdsuiker met de Italiaanse kruiden en 1/2 theelepel zout en strooi over het bakpapier in de vormpjes.
  • 4 Verdeel de pistachenoten en tomaten erover.
  • 5 Halveer de krieltjes en verdeel ze erover.
  • 6 Bedek met een plakje bladerdeeg en stop de deegranden goed in de vormpjes.
  • 7 Bak de taartjes 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • 8 Snijd het overige plakje deeg in 4 sterren en bak ze 6-8 minuten op de bakplaat mee in de oven.
  • 9 Laat de taartjes circa 5 minuten afkoelen en keer op een schaal.
  • 10 Versier met de bladerdeegsterren.

bereidingstip

Vervang de tomaten door (rode)uienringen.. Neem cashewnoten of amandelen in plaats van pistachenoten.


voedingswaarde

energie 470 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 11 gram